joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Scandalul PNRR: Primarul din Brașov, acuzat de eliminarea nejustificată a spitalelor din proiecte

Primarul Allen Coliban din Brașov a adus acuzații serioase asupra Ministerului Sănătății, susținând că instituția a fost implicată într-un act de fraudă prin eliminarea spitalelor din PNRR, fără a avea cunoștințe corespunzătoare despre proiecte.

”Fraudă! Dovada că Ministerul Sănătăţii a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor”, a scris, joi seară, pe Facebook, primarul din Braşov, conform News.ro.

”Atunci era şi bun, şi matur. De atunci şi până astăzi, Ministerul a amânat semnarea contractului, dar a contractat alte proiecte, cu punctaj mai mic, dar cu culoarea politică potrivită. Săptămâna trecută a apărut informaţia potrivit căreia, pentru a acoperi incompetenţa guvernării care a costat România pierderi uriaşe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Braşov. Primul Ministru a justificat spunând că a renunţat la proiectele care nu aveau “nici licitaţie, nici studiu”. Noi avem şi-şi”, a mai scris primarul din Braşov.

Acesta publică un document trimis de la Ministerul Sănătăţii, trimis în 13 septembrie, în care se solicită date despre proiecte.

”Iată dovada că habar nu aveau despre progresul proiectelor: un document oficial, primit ieri de la Minister! Cum explicaţi asta, Domnule Ciolacu? Mai întâi ne-aţi tăiat de pe listă, acum ne întrebaţi care este progresul? Mai bine recunoaşteţi că aţi acordat preferenţial banii din PNRR şi de acolo de ocupă procurorii europeni”, a mai transmis Coliban.

Acesta susţine că ”să pierzi cu bună ştiinţă bani europeni daţi pentru Sănătatea românilor este o crimă”.

”Cineva va plăti pentru asta”, afirmă primarul.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a explicat, luni, că ajustarea PNRR a diminuat fondurile nerambursabile în domeniul sănătăţiicu 740 milioane euro şi a adăugat că nu era de dorit ca ţara noastră să fie pusă în situaţia să plătească de la buget sumele pentru unele proiecte care nu ar fi putut respecta termenul de finalizare. Ministrul PSD a mai spus că proiectele în cauză vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fonduri rambursabile şi anume ele vor fi returnate de la buget. Acesta a mai afirmat că din cauza acestei ajutări a fost necesară rezivuirea investiţiilor în infrastructura spitalicească şi astfel sunt afectate şase proiecte de investiţii.

Link : https://www.stiripesurse.ro/primarul-din-brasov-acuze-de-frauda-la-adresa-ministerului-sanatatii-au-eliminat-spitale-din-pnrr-fara-ca-macar-sa-cunoasca-stadiul-maturitatea-proiectelor_3067568.html7

Sursa : știripesurse

Sursa foto : formula as

Cele mai noi stiri