luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

Guvernul Acordă Sprijin Suplimentar pentru Familii: Indemnizație Mai Mare pentru Copiii Născuți din Sarcini Multiple

Părinții care au copii din sarcini multiple vor beneficia de o majorare substanțială a indemnizației lunare, conform deciziei Guvernului.

„O veste aşteptată de părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi, care vor beneficia de majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, după ce guvernul a adoptat astăzi normele de aplicare ale ordonanţei care a instituit această măsură cu ceva timp în urmă. Mai exact, este vorba de creşterea cu 50% a indemnizaţiei lunare pentru copiii născuţi din sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Cabinetului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

El a menţionat că normele metodologice adoptate clarifică şi procedura în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani şi copiii de la 3 la 7 ani.

„Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil. De asemenea, sunt acordate unele facilităţi fiscale pentru părinţi, prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obţinut de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei – o modificare, credem, importantă şi binevenită pentru mulţi părinţi”, a mai precizat Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, măsurile adoptate sunt în acord cu respectarea drepturilor părinţilor şi normele europene în domeniu.

Link: https://www.agerpres.ro/politica/2023/09/14/indemnizatia-de-crestere-a-copilului-pentru-gemeni-tripleti-si-multipleti-majorata-cu-50–1169272

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: bizlaw

Cele mai noi stiri