duminică, septembrie 24, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

George Simion, în pericol de a fi exclus din alegeri: Controale la AUR

După mai multe sesizări cu privire la modalitatea în care AUR își obține veniturile, autoritățile au desfășurat mai multe controale în partid. George Simion se află în pericol să nu mai ajungă în turul doi al prezidențialelor.

Au fost făcute mai multe controale la AUR, a anunțat șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă. Asta după mai multe sesizări cu privire la modalitatea în care sunt obținute veniturile partidului și a modului în care AUR a cheltuit subvenția de stat. George Simion, care speră să ajungă în turul doi al prezidenţialelor, s-ar putea confrunta cu probleme.

„Controlul este în plină desfășurare, vor fi analizate documentele aflate la dosarul, la sediul AEP, și în raportul pe care îl vom întocmi îl vom face public pe site-ul instituției”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente.

Toni Greblă a anunțat că AEP verifică legalitatea obținerii veniturilor și modalitatea în care partidele le cheltuiesc în acord cu prevederile legale. S-ar putea confisca contravaloarea activității desfășurate, respectiv bunurile. Partidul lui George Simion riscă și o sancțiune contravențională care este de la 15.000 la 50.000 de lei.

Controale la partidul lui Simion, AUR

AUR a pornit în urmă cu două zile o campanie de donație de 20.000 de ghiozdane complet utilate, înainte de începerea anului școlar. Șeful AEP a declarat că nu poate dacă această activitate este interzisă activitate, dar că vor fi făcute controale. Simion ar fi pornit și o caravana sanitară mobilă cu autovehicule cumpărate din banii publici din subvenție.

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă a declarat că: „nu pot să vă spun dacă este interzisă această activitate, dar am dispus un control în care ceea ce privește partidul AUR”.

Partidele politice din România au primit în 2022, de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), o subvenție totală de peste 52 de milioane de euro, în creștere față de 2021.

Conform AEP, partidul lui Simion a primit 20 de milioane de lei. Din subvenția totală primită în 2022 formațiunea condusă de George Simion a scos din visterie doar 60 de lei. În 2021, partidul a cheltuit doar 79 de lei. În prezent a adunat în conturi peste 38 de milioane de lei, potrivit G4media.

Link : https://evz.ro/controale-aur-aep-george-simion.html

Sursa : evz.ro

Sursa foto : antena 3 cnn

Cele mai noi stiri