joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
nori împrăștiați
11.5 ° C
13.8 °
10 °
67 %
5.7kmh
40 %
joi
11 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Avioane de luptă americane ajung în România în urma incidentului cu drone rusești

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat că, în lumina atacurilor Rusiei la granița țării, Forțele Aeriene ale SUA vor desfășura aeronave de luptă în România pentru a spori misiunile NATO de poliție aeriană.

”La rândul său, ambasadoarea Kavalec a arătat că Statele Unite sunt preocupate de situația de securitate din regiunea Mării Negre, în condițiile generate de atacurile ilegale executate constant de Rusia asupra infrastructurii portuare a Ucrainei la Dunăre.

Kathleen Kavalec a arătat că guvernul american rămâne pe deplin angajat în consolidarea capacităților României și ale NATO pentru apărarea și descurajarea oricărei agresiuni împotriva teritoriului comun aliat pe flancul estic.

Ambasadoarea Kavalec a transmis dorința Statelor Unite de a continua să furnizeze asistență României pentru protejarea mai eficientă a teritoriului național, inclusiv prin dislocarea, în curând, în România, a unor aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene ale SUA pentru suplimentarea misiunilor NATO de poliție aeriană.”, arată un comunicat al Ministerului Apărării.

Decizia SUA vine în contextul în care Rusia atacă sistematic portul Izmail, aflat pe granița dintre România și Ucraina, iar la începutul săptămânii resturi de drone rusești au căzut în România.

Link : https://www.stiripesurse.ro/americanii-trimit-avioane-de-lupta-in-romania-dupa-ce-drone-rusesti-au-cazut-pe-teritoriul-tarii-noastre_3059213.html

Sursa : stiripesurse.ro

Sursa foto : mediafax

Cele mai noi stiri