Home Social Workshop „Parcul Natural Zer0 Waste” – Pădurea Căldăraru – parc urban inovator

Workshop „Parcul Natural Zer0 Waste” – Pădurea Căldăraru – parc urban inovator

Desfășurare: 20 – 29 septembrie 2023, termen limită înscrieri: 19 septembrie 2023

Workshopul propune realizarea unui concept de organizare a pădurii Căldăraru sub forma unui parc – muzeu tematic Zer0 Waste – loc în care natura să fie admirată, învățată și protejată, promovând în același timp principiile sustenabilității și ale unui stil de viață zero deșeuri.
Abordarea va avea în vederea propunerea de soluții exclusive sustenabile, pornind de la nivel micro la nivel macro, urmărind permanent valența educațională pentru conștientizarea responsabilității față de mediul înconjurător.

În acest context, UAUIM împreună cu CJ Ilfov organizează un workshop studențesc interdisciplinar pentru realizarea unor proiecte care își propun să transforme pădurea Căldăraru într-un parc urban inovator în care totul este reciclabil și sustenabil.

Participanți

Echipele vor fi formate din colective de 2-4 studenți.

Condiție de participare: fiecare echipă va avea în colectiv cel puțin un student al secției Amenajarea și Planificarea Peisajului și cel puțin un student al Facultății de Arhitectură de Interior. 

Înscriere valabilă pentru studenți, indiferent de specializare sau program.

Mod de desfășurare workshop

Etapa 1 (20 – 22 septembrie 2023)

  • Lansare temă (CJ Ilfov / UAUIM) + formare echipe + discuții
  • Vizită sit

Etapa 2 (22 – 28 septembrie 2023)

  • Lucru în atelier – structurare propunere, poster de prezentare, stabilire listă de cantități necesare.

Predare: 29 septembrie 2023

Soluția declarată câștigătoare în urma jurizării va constitui tema de realizare a parcului, echipa câștigătoare fiind implicată ulterior în procesul de implementare a proiectului.

Înscrieri până pe 19 septembrie 2023, prin completarea online a formularului:
https://forms.gle/DLM3R4K77KQ8ktHR6

Selecția participanților se va realiza în baza motivării (transmise prin formularul de înscriere), în limita a 30 de locuri disponibile.

Organizatori workshop:

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”Facultatea de Urbanism, Departamentul Proiectare Urbană și Peisagistică:Conf.dr.arh. Cristina Enache, lect.dr.arh. Simona Butnariu, lect.dr.urb.peis.dr.șt.mil. Sorina Rusu, asist.dr.urb.peis. Alexandra Dulvăr, asist.dr.urb.peis. Lavinia Luparu, asist.dr.urb.peis. Mara Nicolaescu, asist.dr.urb.peis. Raluca Duică, asist.dr.arh. Anca Rusu, asist.dr.urb.peis. Irina CioangherFacultatea de Arhitectură de Interior, Departamentul Proiectare de Interior și Design:Conf.dr.arh. Oana Diaconescu, lect.dr.arh. Daniel Armenciu, asist.dr.arh.int. Silvia Ionescu

Consiliul Județean Ilfov

Urb. Olivia Oprescu-Ciobanu

Sursa : uauim.ro

Sursa foto : uauim.ro