joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

Președintele CJ Ilfov Hubert Thuma: Ședințe de terapie cu câini în spitalele din Ilfov

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat un proiect dedicat ședințelor de terapie cu câini, în spitalele din Ilfov: în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea.

”Este încă o premieră pe care o bifăm, la nivel de instituții publice. Facem acest proiect în colaborare cu Asociația Clubul Cainilor Utilitari.

Câinii de terapie au devenit o prezență obișnuită în spitalele din Occident. Sunt recunoscuți pentru beneficiile lor: reduc stresul și anxietatea, îmbunătățesc starea de spirit, cresc stima de sine, îmbunătățesc abilitățile sociale (comunicarea, empatia), reduc sentimentul de izolare, ne ajută să ne concentrăm mai bine.

Astfel de proiecte există deja în Spania, Marea Britanie, SUA. Noi începem în spitalele din județ, cu ședințe de maximum o oră. Câinii sunt special antrenați și evaluați. Mulți dintre ei au fost salvați de pe străzi.

Acest proiect nu ne costă nimic pe noi, ca instituție publică. Le mulțumesc celor de la Clubul Câinilor Utilitari pentru deschidere și pentru toate lucrurile minunate pe care le fac! Împreună facem bine pentru oameni și animale.”, a precizat liberalul Hubert Thuma.

Sursă: Facebook Hubert Thuma

Sursă foto: Facebook Hubert Thuma

Cele mai noi stiri