luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
19.2 ° C
20 °
18.9 °
79 %
6.3kmh
0 %
lun
29 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
27 °

CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE

„La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate mai multe sume de bani, contracte de prestări servicii și contracte de cesiune privind drepturi de autor, precum și alte înscrisuri, relevante cercetărilor.

Până la acest moment, 60 de persoane au fost audiate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

În fapt, în perioada martie 2019- septembrie 2021, 58 de persoane ar fi solicitat și obținut de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov diferite sume de bani, cu titlu de indemnizație, folosind în acest scop contracte încheiate în mod fictiv sau contracte de cesiune privind drepturi de autor, înscrisuri pe care le-ar fi încărcat  electronic pe platforma agenției respective.

În urma probatorului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus măsura controlului judiciar față de 17 persoane, pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la economic, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals înscrisuri semnătură privată, urmărirea penală fiind efectuată, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.” , a transmis IPJ Ilfov.

Cele mai noi stiri