luni, octombrie 2, 2023
Județul Ilfov
cer senin
22.4 ° C
24.3 °
21 °
42 %
1.5kmh
0 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
27 °
joi
26 °
vin
25 °

ACTIUNI ÎN CADRUL PROIECTULUI ROADPOL SAFETY DAY, PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE ACCIDENTE RUTIERE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ILFOVENI

” Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană se desfășoară Perioada 16-22 septembrie a.c. și are ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa.

În toată această perioada, polițiștii au acționat pe drumurile publice din județ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Proiectul  și-a propus ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate în urma accidentelor rutiere, iar polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov au marcat această zi prin oragnizarea și desfășurarea unei acțiuni informativ-preventive dar și combativă, acolo unde s-a impus.

Spre exemplu, în intervalul orar 11:00-13:00, polițiștii au fost prezenti pe DN 2-Afumați, dar și în alte zone de interes, unde au informat cetățenii cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră în vigoare, dar au constatat și nereguli, context în care au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale.

Din totalul de 75 sanctiuni contravenționale aplicate conform OUG 15/2002,  20 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 pentru folosirea telefonului la volan, iar celelate sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere, din care 6 pentru nerespecatrea vitezei legale pe sectorul de drum respectiv și retrase 3 certificate de înmatriculare.

A fost constatată o infractiune de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor  psihoactive.

Prevenirea și  combatea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză reprezintă un obiectiv principal pentru polițiștii rutieri din Ilfov, iar monitorizarea drumurilor publice din județ, se va face în mod constant de către polițiștii rutieri ilfoveni. ” , a transmis IPJ Ilfov .

Cele mai noi stiri