joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

Siegfried Mureșan va coordona, în noul mandat, politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European

Decizie semnificativă prin care se reafirmă rolul important al PNL pe plan european. Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, va coordona, în noul mandat, politicile bugetare în Grupul PPE din Parlamentul European.

„Mă voi asigura că țara noastră primește cel mai mare nivel posibil de fonduri europene. Ca vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, voi coordona toată munca și toate deciziile Grupului PPE – cel mai mare grup politic din Parlamentul European – în ceea ce privește bugetul european, inclusiv negocierile privind viitorul Buget Multianual al Uniunii Europene post-2027”, a spus Siegfried Mureșan.

Liberalul va continua să coordoneze acest capitol important din partea Grupului PPE

Liberalul va continua să coordoneze acest capitol important din partea Grupului PPE. Acesta a coordonat politicile bugetare ca vicepreședinte și în precedentul mandat, când a obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România.

„În noul mandat din Parlamentul European, vom negocia viitorul Buget Multianual al Uniunii Europene de după 2027. Bugetul multianual, întins pe 7 ani, este instrumentul din care țara noastră primește cea mai mare parte a fondurilor europene nerambursabile pentru investiții și pentru subvențiile agricole. Din actualul exercițiu financiar multianual, România beneficiază de aproximativ 46 de miliarde de euro, ceea ce înseamnă 16,5% din produsul intern brut al țării”, a precizat europarlamentarul.

Acesta a afirmat că se așteaptă ca negocierile pentru următorul exercițiu financiar european să fie unele foarte intense fiindcă trebuie să fie finanțate, din bugetul UE, atât prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum agricultura și coeziunea, cât și noile priorități, precum digitalizarea, tranziția verde și întărirea siguranței.

„De aceea, cu atât mai important este să ne asigurăm că vor fi bine apărate fondurile europene pe care le va primi România în următorul exercițiu financiar. Ca vicepreședinte pentru buget al celui mai mare grup politic din Parlamentul European, mă voi asigura că țara noastră primește cel mai mare nivel posibil de fonduri europene în viitorul exercițiu financiar”, a transmis Siegfried Mureșan.

Sursa: media.pnl.ro

Sursa foto:media.pnl.ro

Cele mai noi stiri