vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Claudiu Mureșan aduce schimbări importante: Cazierul judiciar pe hârtie eliminat la frontieră prin proiectul său devenit lege

Claudiu Mureșan, reprezentantul PSD în Senat, a dezvăluit că proiectul său de lege pentru schimbarea regulilor liberei circulații în afara țării a fost oficial promulgat de către șeful statului.

„Veste bună! Proiectul legislativ pe care l-am inițiat, privind modificarea legii care reglementează regimul liberei circulaţii în străinătate, a fost promulgat de Președintele României.

Asta înseamnă mai puțină birocrație și mai puțin stres pentru părinți și mai multă siguranță pentru minorii care trec granița. Înainte, o călătorie peste hotare implica prezentarea la graniță, de către însoțitorul minorului, a certificatului de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, emis cu cel mult 6 luni înainte.

Conform legii inițiate de mine, intrată in vigoare săptămâna aceasta, obligația verificării informațiilor din cazierul judiciar va fi preluată de către Poliția de Frontieră. Aceasta va avea acces permanent la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS).

Se elimină birocrația inutilă, iar siguranța minorilor care trec frontierele este semnificativ sporită.

Mai precis, un certificat de cazier judiciar emis cu cel mult 6 luni înainte de călătorie, nu garanta că însoțitorul nu comisese infracțiuni în perioada de timp de la emiterea acestuia până la momentul trecerii frontierei.

Acum poliția de frontieră va putea verifica informația chiar la punctul de frontieră, pe computerele din dotare. „, a transmis Claudiu Mureșan, senator PSD.

Sursa: Partidul Social Democrat  (facebook)

Sursa foto: adevarul

Cele mai noi stiri