joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

Nicușor Dan sesizează DNA pentru prime acordate ilegal la CSM București. Gabriela Szabo, vizată direct

Primarul general al Capitalei spune că în urma verificărilor făcute de Copul de Control s-au găsit nereguli grave la Clubul Sportiv Municipal București, cu un prejudiciu de peste un milion de lei.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a anunțat luni că va sesiza DNA în urma neregulilor pe care Corpul de Control le-a descoperit la clubul sportiv al municipalității.

Primarul general spune, într-o postare pe contul său de Facebook, că în anul 2018 s-au plătit prime de peste un milion de lei personalului administrativ, în condițiile în care aceste sume erau destinate doar sportivilor.

Vizată direct este Gabriela Ssabo, directorul general al CSM București, care ar fi încasat peste 190.000 de lei.

„Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022. În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ.

Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă.

Totodată, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe lângă aceste probleme, s-au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”, anunță primarul general.

El mai spune că în urma neregulilor administrative găsite a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației.

Sursa : adevarul.ro

Cele mai noi stiri