joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Urgențe și intervenții în urma fenomenelor hidrometeorologice din 2 aprilie: Impact asupra a 27 de județe și municipiul București

Astăzi, în intervalul orar 08.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a generat efecte în 86 localități din 27 județe (AB, BC, BH, BT, BR, BZ, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HR, HD, IL, IS, IF, MS, NT, PH, SM, SB, SV, TR, TL, VL, VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru degajarea a 70 elemente de construcție de la 12 case și 58 blocuri, 297 de copaci doborâți de vânt, 28 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 12 case, 3 anexe, 108 autoturisme și 2 instituții publice din județele Ilfov și Prahova.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza copacilor căzuți pe carosabil pe 4 drumuri naționale: DN 13/CV, DN 17/SV, DN 2D/CV, DN 75/AB și 1 drum județean: DJ 411/GR .

Circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

Totodată, din cauza vântului care a suflat cu putere, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 102 localități din județele Harghita, Neamț și Vrancea, iar echipe specializate s-au aflat permanent în teren pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației.

Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Cârligele din județul Vrancea, zonă în care s-a intervenit pentru salvarea unei persoane (bărbat 51 ani) rănit de un solar agricol luat de vânt. La sosirea forțelor de intervenție victima se afla în stop cardio- respirator, însă a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de salvatori și a fost transportată la spital.

O altă situație s-a înregistrat în municipiul București, unde o persoană a fost rănită de o creangă în cădere. După evaluarea medicală acordată la fața locului, persoana a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite.

La acest moment, se intervine în județul Neamț pentru degajarea elementelor de construcții (acoperișuri de bloc) în localitatea Piatra Neamț și pentru remedierea defecțiunilor de alimentare cu energie electrică în județele Harghita și Neamț.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Midia și trecerile cu feribotul din Zimnicea/TR.

Sursa : IGSU

Sursa foto : IGSU

Cele mai noi stiri