duminică, septembrie 24, 2023
Județul Ilfov
cer senin
27.3 ° C
28.2 °
26.1 °
46 %
7.2kmh
0 %
Dum
27 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
29 °

Trenuri noi de metrou pe Magistrala 5 din 2023

Metrorex va primi anul viitor 13 trenuri noi de metrou, care vor fi folosite pentru Magistrala 5, Drumul Taberei – Eroilor, a anunţat, miercuri, Gabriel Sburlan, directorul tehnic al Metrorex, în cadrul conferinţei „Zilele Feroviarului”.

„Proiectul de achiziţie a trenurilor pentru Magistrala 5 este într-o stare avansată. Primele 13 trenuri vor veni până la sfârşitul anului viitor”, a arătat oficialul Metrorex.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul acestui an va fi finalizat cu totul proiectul Magistralei 5, tronsonul I (Drumul Taberei – Eroilor).

„Trebuia să fie gata în primul trimestru, dar nu am reuşit din cauza unor probleme la infrastructură. Am reuşit să redăm circulaţiei tramvaiul 41 pe ruta sa veche şi traficul rutier la Academia Militară. Avem certitudinea, cel puţin în acest moment, că până la finalul anului vor fi finalizate lucrările la staţia Parc Drumul Taberei şi Academia Română, astfel încât să terminăm acest proiect”, a susţinut Sburlan.

A doua secţiune a Magistralei 5, Eroilor – Piaţa Iancului, este în stadiul de proiectare.

„Un alt proiect pe care îl avem în derulare este Magistrala 6, unde avem deja semnat un contract pentru tronsonul 1 Mai – Tokyo, unde se derulează etapa de proiectare, iar în trimestrul doi anul viitor începe construcţia”, a continuat reprezentantul Metrorex.

De asemenea, Magistrala 2 va fi extinsă cu încă o staţie, Tudor Arghezi, care va fi operaţională anul viitor.

Pe de altă parte, Gabriel Sburlan a arătat că, anul acesta, cheltuielile Metrorex cu energia au crescut de patru ori faţă de anul trecut.

„Suntem un mare consumator de energie electrică, consumăm 15.000 de MWh pe lună. Cheltuielile cu energia au crescut de patru ori anul acesta, de la 55 de milioane de lei anul trecut la 200 de milioane de lei anul acesta. Important este că am beneficiat de plafonare şi am reuşit să asigurăm cantitatea de energie necesară pentru asigurarea unui transport sigur”, a completat responsabilul Metrorex.

Sursa : adevarul.ro

Cele mai noi stiri