duminică, septembrie 24, 2023
Județul Ilfov
cer senin
27.3 ° C
28.2 °
26.1 °
46 %
7.2kmh
0 %
Dum
27 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
29 °

Reciclarea în Ilfov, în fața unor noi provocări legislative

Vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, împreună cu administratorul public al județului Ilfov, Mihaela Toader, au participat marți în cadrul conferinței ,,Reciclarea, în fața unor noi provocări legislative”, eveniment ce a reunit cei mai importanți actori din mediul public și privat în domeniul reciclării și protecției mediului.

”Pentru Consiliul Județean Ilfov, calitatea aerului și a mediului este esențială și constituie una dintre direcțiile de acțiune principale” se arată în comunicatul de presă al instituției.

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov susține că: ,,implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov (SMID Ilfov) va fi realizat prin două componente.

Prima, colectarea separată și transportul deșeurilor municipale, presupune finanțarea achiziției de echipamente necesare colectării separate și transportului deșeurilor reciclabile, precum și a compostării biodeșeurilor: 31 de autospeciale, pubele și echipamente de compostare individuală. Proiectul are o valoare estimativă de 36 de milioane de euro și se află în analiză la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

A doua componentă, extinderea sistemului de colectare separată a biodeșeurilor și tratarea integrată a deșeurilor colectate separat și a deșeurilor reziduale, vizează implementarea de instalații de tratare, în cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor București-Ilfov. Proiectul va acoperi activitățile de sortare, tratare mecano-biologică, compostare și eliminare prin depozitare a reziduurilor care nu mai pot fi tratate.”

Conferința a avut ca temă principală de dezbatere analizarea tuturor factorilor implicați în managementul reciclării în România, fiind dezbătute subiecte precum schimbările legislative și impactul acestora asupra mediului public și privat, dar și ce efecte vor avea aceste modificări și principalele măsuri ce se impun a fi adoptate în concordanță cu cerințele Uniunii Europene.

De asemenea, s-a discutat despre dificultățile de pe piața reciclării deșeurilor electrice, cum vor impacta țintele de reciclare și valorificare prețurile de reciclare și colectare, dar și planurile de acțiune ale autorităților.

Sursa : gandul.ro

Cele mai noi stiri