vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Primele ninsori, temperaturile scăzute și vântul puternic au produs efecte în 79 de localități din 19 județe

Primele ninsori, temperaturile scăzute și vântul puternic au produs efecte în 79 de localități din 19 județe (AG, BH, BR, BZ, CL, CS, CT, DJ, GL, HD, IL, IS, PH, SV, TR, TL, VL, VS și VN)

În zilele de sâmbătă și duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, Sudul și Estul țării, perioadă în care pompierii au acționat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcție și 19 stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate.

Pe lângă situațiile generate de intensificările vântului, precipitațiile au produs inundații punctuale, colegii noștri acționând în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curți, subsoluri sau de pe străzi.

La această oră, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor meteo, iar în perioada următoare nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

Urmăriți periodic recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor pe care trebuie să le adoptați în situații de urgență.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

INFO BACKGROUND

Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase în zonele vizate de vremea nefavorabilă, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor s-au aflat în teren pentru remedierea situațiilor apărute.

În zonele afectate de vremea severă, în acest sfârșit de săptămână au fost luate următoarele măsuri:

menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp

asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea

activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției parțial prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele afectate de vremea rea.

Sursa : IGSU

Sursa foto : IGSU

Cele mai noi stiri