luni, octombrie 2, 2023
Județul Ilfov
câțiva nori
20.3 ° C
21.1 °
20 °
48 %
3.6kmh
20 %
lun
21 °
mar
24 °
mie
27 °
joi
25 °
vin
26 °

POLIȚIA ORAȘULUI POPEȘTI LEORDENI, RECONSTRUITĂ PRINTR-UN ÎMPRUMUT DE LA BANCA MONDIALĂ

” În perioada 2020-2025, Inspectoratul General al Poliției Române derulează proiectul „Îmbunătățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt creșterea rezilienței facilităților critice ale Poliției Române de răspuns în situații de urgență și la dezastre și consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență. 

În etapa preliminară demarării fiecărui subproiect, se realizează o analiză a riscurilor de mediu și a riscurilor sociale asociate cu activitățile ce urmează a fi implementate. 

Această analiză are la bază Cadrul de Management de Mediu și Social, care a fost întocmit pentru acest proiect. 

Pentru a asigura transparență și o bună informare a publicului interesat, este supus consultării publice documentul care evidențiază riscurile de mediu și cele sociale, precum și modul de gestionare a acestora pe parcursul implementării.

În cadrul acestui proiect, se vor desfășura lucrări de demolare și reconstrucție a sediului  Poliției Orașului Popești Leordeni, din Şos. Olteniţei, nr. 34, județul Ilfov.

În conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale, pentru a asigura că impactul acestei investiții asupra comunității și a mediului este unul pozitiv, iar eventualele inconveniente provocate ca urmare a desfășurarii lucrărilor vor fi gestionate astfel încât efectele acestora să fie minime, a fost elaborat un Plan de Management de Mediu și Social – PMMS, care a fost publicat și poate fi consultat pe pagina de internet a Inspectoratului General al Poliției Române, dar și în format tipărit, la sediul Poliției Orașului Popești Leordeni din Şos. Olteniţei, nr. 34, județul Ilfov. 

Astfel, Planul de Management de Mediu și Social, întocmit pentru Poliției Orașului Popești Leordeni lfov și celelalte documente relevante pot fi consultate aici: https://www.politiaromana.ro/ro/informatii-generale/proiecte/imbunatatirea-rezilientei-si-a-raspunsului-la-situatii-de-urgenta.

Dacă vreo persoană consideră că activitățile desfășurate ar putea să o afecteze sau dacă are informații sau idei care ar putea ajuta, are posibilitatea de a transmite opiniile, sugestiile, recomandările pe următoarele căi: 

– completarea formularului atașat și transmiterea prin poștă sau direct la sediul IGPR, din București, str. Mihai Vodă, nr. 6 – în atenția Unității de Implementare a Proiectului „Îmbunatățirea Rezilienței și Răspunsului în Situații de Urgență” sau la sediul Poliției Orașului Popești Leordeni din Şos. Olteniţei nr. 34, Jud.Ilfov ; 

– să contacteze echipa de implementare la nr. de telefon 0212052525, int. 26395 (între orele 08.00-16.00);

– să scrie pe e-mail la adresa comunicare.irrsu@politiaromana.ro; 

– să participe la dezbaterea publică, la data de 29 august, ora 10:00, la sediul IGPR din Șos. Ștefan cel Mare.

Persoanele interesate vor putea opta pentru participarea online (link-ul de conectare trebuie solicitat la adresa de email comunicare.irrsu@politiaromana.ro) sau fizic, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 13-15, sector 2, București. ” , a transmis IPJ Ilfov.

Cele mai noi stiri