vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

ÎNTÂLNIRE POLIȚIȘTI-ELEVI, PENTRU PROMOVAREA PROFESIEI DE POLIȚIST

La data de 14 noiembrie a.c., aproximativ 700 de elevi, din clasele a XI-a si a XII-a și 15 cadre didactice din cadrul Liceului tehnologic „Dumitru Dumitrescu” si Liceul tehnologic “Barbu A.Stirbey” din Buftea, au acceptat invitația polițiștilor Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov de a participa la o activitate informativ-preventivă, desfășurată în sala de sport a Liceului tehnologic„Dumitru Dumitrescu”,  fiind abordate mai multe teme de interes.

La activități au participat și reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog si jandarmi din cadrul Inspectoratuluu de Jandarmi Judetean Ilfov.

Astfel, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, ai Compartimentului Analiza si Prevenire a Criminalitații, ai Serviciului Rutier și Serviciului Actiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, au continuat activitățile de promovare a profesiei de polițist, prin informarea și prezentarea liceenilor a ofertei educaționale a unitaților de învățământ ale M.A.I., dar și prin prezentarea unor elemente din dotările polițiștilor, precum armamentul si echipamentul de protecție al luptătorilor din cadrul  Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov si al jandarmilor ilfoveni.

În ceea ce privește prevenția, au fost oferite informații referitoare la prevenirea violenței în școli, a prevenirii portului și folosirii obiectelor periculoase, precum și informații cu privire la consecințele nerespectării normelor legale în vigoare și respectiv răspunderea  penală a minorilor.

Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au oferit tinerilor informații pentru constientizarea și prevenirea consumului și traficului de droguri, după care, elevii au experimentat ochelarii, care simulează optic, efectele consumului de substanțe interzise și  alcool, pentru a putea înțelege riscurile la care se expun în cazul consumul de substanțe interzise.

Polițiștii Serviciului Rutier au subliniat importanța sigurantei circulației pe drumurile publice, prin dezbateri pe legislați rutieră, context în care i-au informat pe elevi și despre noile modificări aduse prin „Legea Anastasia”, mai ales că, la activități au participat și elevi, care dețineau permis de conducere.

Prezentarea dotării logistice a Serviciului Rutier a fost apreciată de elevi, care au pus întrebări cu privire la funcționarea pistolul radar “TruCAM” si a aparatului “Drug Test”.  

În consecință, oportunitatea de a vedea și de a cunoaște câteva din “secretele” profesiei de politist, a reprezentat o satisfacție și o bucurie pentru liceeni, ținând cont și de faptul că s-au arătat interesați de ideea de a ne deveni viitori colegi.

Sursa : IPJ Ilfov

Sursa foto : IPJ Ilfov

Cele mai noi stiri