joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
28.7 ° C
29.9 °
27.8 °
47 %
3.6kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
37 °
Dum
36 °
lun
23 °

IGSU: Pregătirea echipajelor, condiție esențială pentru garantarea misiunilor de succes

Ieri, poligonul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență a găzduit un exercițiu comun de căutare-salvare, care a presupus gestionarea urmărilor unui cutremur devastator cu magnitudinea de 7,6 grade pe Richter, iar diversele situații tactice au urmărit antrenarea echipajelor pentru intervenția destinată salvării persoanelor surprinse sub dărâmături, cercetare, decontaminare și monitorizare CBRN, cercetare, identificare, ridicare, distrugere și transport a munițiilor rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, precum și stingerea incendiilor.

La exercițiu, au participat echipaje din cadrul modulului național de căutare-salvare urbană RO-USAR și echipaje ale ISU Bucuresti-Ilfov.

Acțiunea a constituit un bun prilej pentru testarea lucrului în echipă, împărtășirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților necesare creșterii capacității de reacție într-o situație de urgență.

Experienţa acumulată prin derularea unor astfel de exerciţii, însuşirea şi aplicarea procedeelor de acţiune constituie elemente definitorii pentru optimizarea misiunilor de răspuns ale pompierilor salvatori.

Cele mai noi stiri