joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
cer senin
5.4 ° C
7.2 °
5 °
63 %
1.5kmh
0 %
joi
5 °
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
5 °

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: Viață mai bună pentru locuitorii din Ilfov

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, a participat la conferința națională „România Inteligentă” – Viață mai bună pentru locuitorii județului Ilfov – mediu, calitatea spațiilor verzi, măsuri anti-poluare.

„La capitolul mediu, avem mult de muncă în Ilfov. Și nu numai în Ilfov, peste tot în țară. Toți ne dorim să respirăm aer curat, să trăim într-o comunitate verde, curată, dar mulți dintre noi aruncă gunoaiele pe unde apucă, nu respectă pădurea, nu reciclează. Exemplele sunt mult. Noi, la CJ Ilfov, suntem conștienți de probleme și demarăm proiecte tocmai ca să le rezolvăm.

Spre exemplu, facem cu 13,6 milioane de lei, trei centre de colectare a deșeurilor. În Brănești, Grădiștea și Moara Vlăsiei. Vorbim practic de platforme betonate, pe care sunt așezate containere pentru diverse categorii de deșeuri reciclabile. Cine își va duce gunoiul acolo nu va plăti nimic. Centrele vor deservi aproape 57 de mii de locuitori.

Mai mult, vom cumpăra peste 30 de autospeciale pentru transportul deșeurilor, dar și pubele și containere. Proiectul acoperă 34 de localități. În paralel, facem educație în școli, acțiuni de ecologizare, campanii de împădurire, vrem să cumpărăm microbuze electrice pentru elevi, facem stații de încărcare electrică, piste pentru biciclete.

Cât despre subiectul momentului, o nouă groapă de gunoi, le spun oamenilor să stea liniștiți. Nu voi face nimic împotriva lor, ci în favoarea lor. Momentan, nu s-a stabilit nimic concret. Facem analize, studii tocmai ca să facem lucrurile ca la carte, iar sănătatea cetățenilor să nu fie afectată.”, a transmis Hubert Thuma.

Cele mai noi stiri