sâmbătă, decembrie 9, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.1 ° C
2.1 °
-1 °
95 %
2.1kmh
100 %
sâm
4 °
Dum
5 °
lun
6 °
mar
8 °
mie
8 °

Hubert Thuma, ????̦?????? ????????? ?????̦??? ?????: „Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari ”

„Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari

Începem în data de 20 octombrie, în două școli din Ilfov, din Ciolpani și Domnești, un proiect unic în țară la nivel de consilii județene: mergem în școli să le vorbim copiilor despre respectul față de animale. Nu facem acest proiect singuri. Ci cu Animal Society. Astăzi, în ședința de consiliu, a fost aprobat protocolul de cooperare între noi, Animal Society și cele două școli. Vorbim practic de un proiect pilot, iar planul e ca acest proiect să fie extins în toate școlile.

Ce vom face mai exact? Oameni de la noi, de la Biroul Protecția Animalelor, și de la Animal Society vor merge în cele două școli, la clasele de a VI-a și le vor vorbi elevilor despre mai multe teme: protecția animalelor, adopție, viața unui medic veterinar pe teren, viața alături de cel mai bun prieten, voluntariat.

Din punctul meu de vedere, totul pleacă de la educație. Din situațiile de pe teren, am constatat că mulți nu știu cum să aibă grijă de animalele lor, nu știu cum să interacționeze cu ele, nu știu ce obligații legale au față de animale. Și, din păcate, avem și multe cazuri de abuz față de animale și nu de puține ori agresorii sunt copii. Avem nevoie de cât mai multe proiecte care să se axeze pe educație.

Vreau să le mulțumesc reprezentanților Animal Society! Este extrem de importantă colaborarea reală între instituții de stat și organizații non-guvernamentale pe domenii cheie. Și, de asemenea, vreau să le mulțumesc directorilor celor două școli pentru deschidere și pentru dorința lor de a schimba în bine comunitatea!”

Sursa : Consiliul Judetean Ilfov

Cele mai noi stiri