joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE ȘI MINORI, DESTRUCTURAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate ai Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal.

Video: https://youtube.com/shorts/QQzVNtjJNDE?feature=share

În perioada 2015 – 2021, 4 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în județul Ilfov și municipiului București, în scopul obținerii unor beneficii materiale, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Astfel, aceștia ar fi recrutat, transportat și găzduit 8 persoane vătămate majore, pe care le-ar fi exploatat sexual, obligându-le la practicarea prostituției (atât în România, cât și în străinătate) prin acte de constrângere fizică și psihică, punerea și menținerea într-o stare de dependență materială și prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy).

Cercetările efectuate au relevat și faptul că una dintre victime ar fi fost închisă mai multe zile, într-un imobil, și ar fi fost împiedicată să comunice cu vreun membru de familie, ori altă persoană, fiind astfel lipsită de libertate în mod ilegal.

În sarcina a trei dintre membrii grupului infracțional organizat s-a reținut și faptul că ar fi recrutat o victimă minoră și, profitând de sentimentele dezvoltate de aceasta față de unul dintre ei, ar fi găzduit-o și exploatat-o, prin obligarea la practicarea prostituției.

De asemenea, sumele de bani rezultate din activitatea infracțională ar fi fost însușite de persoanele cercetate.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui portofel electronic (criptomonedă), a unui cont bancar și a unui imobil.

La data de 26 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a două persoane și măsura controlului judiciar față de alte 2.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa : Poliția Română

Sursa foto : g4media

Cele mai noi stiri