vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Clarificări din Partea Poliției: Răspuns la Acuzațiile Referitoare la un Centru Educațional din Bragadiru

Având în vedere materialul apărut în spațiul public la un post de televiziune, intitulat Bebeluș luat bătut de la o creșă din Bragadiru: ” Are o vânătaie mare pe obraz, buza de jos umflată”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

În perioada 1 ianuarie – 25 septembrie 2023, la nivelul Poliției Orașului Bragadiru, au fost înregistrate 6 sesizări în legătură cu centrul educațional, menționat în materialul difuzat.           

Dintre acestea, o sesizare face obiectul unui dosar de urmărire penală, în care polițiștii orașului Bragadiru efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Facem precizarea că potrivit prevederilor articolului 285, alin. 1) și 2) din C.p.p.:

             ,,(1) Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

             (2) Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.’’                        În celelalte 5 sesizări, au fost reclamate aspecte referitoare la neînțelegeri cu privire la restituirea unor sume de bani ce au făcut obiectul contractelor de prestări servicii.                     

 În urma verificărilor efectuate, în 3 din cele 5 sesizări, nu au fost constatate aspecte de natură penală sau  contravențională, iar în celelalte 2 sesizări, polițiștii din Bragadiru efectuează verificări, în termenul legal prevăzut de lege.            

La data de 25 septembrie 2023, polițiștii orașului Bragadiru au efectuat în sistem integrat cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Ilfov, un control, la centrul educațional respectiv, având ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legislației fiscale și contabile în vigoare, iar la data de 26 septembrie 2023, polițiștii orașului Bragadiru, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, au efectuat un control la același centru educațional, nefiind constatate nereguli din sfera de competență a organelor de poliție.

În ceea ce privește documentele de funcționare ale centrului educațional respectiv, vă recomandăm să vă adresați instituțiilor abilitate cu emiterea unor eventuale avize sau autorizări, în scopul  exercitării acestei activități.           

De asemenea, vă aducem la cunoștință că lucrătorii Poliției Orașului Bragadiru au procedat la informarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Ilfov, în vederea luării de măsuri legale conform competențelor conferite de Codul Muncii și prevederile legale incidente.

Sursa : IPJ Ilfov

Sursa foto: ziarul incisiv de prahova

Cele mai noi stiri