joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Campania „Ilfov fără țânțari” își continuă activitatea

Campania „Ilfov fără țânțari” își continuă activitatea prin acțiuni terestre în Ilfov, vizate sunt străzile și spațiile verzi publice.

Astăzi, dezinsecția va ajunge în localitățile: 𝐕𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢, 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐨𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐀𝐟𝐮𝐦𝐚𝐭̦𝐢, 𝐏𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐦𝐨𝐧, 𝐆𝐚̆𝐧𝐞𝐚𝐬𝐚, 𝐁𝐫𝐚̆𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝐆𝐥𝐢𝐧𝐚, 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬̦𝐭𝐢-𝐋𝐞𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧𝐢, 𝐁𝐞𝐫𝐜𝐞𝐧𝐢, 𝐕𝐢𝐝𝐫𝐚, 𝟏 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐚̆𝐜𝐡𝐢𝐨𝐚𝐢𝐚.

𝐒𝐜𝐨𝐩𝐮𝐥 – prevenirea acțiunii nocive a țânțarilor asupra populației umane și animalelor.

𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭 – 𝐒𝐓𝐈𝐍𝐆 – acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice, motiv pentru care au fost înștiințați apicultorii și cetățenii de pe raza localităților.

An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și aerian, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.

Și în acest an, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov va acționa cu 15 utilaje, iar fiecare mașină implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și poate fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina de socializare Facebook Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Conform protocolului „Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Pentru o mai mare eficiență, acțiunea de dezinsecție terestră va fi urmată de acțiunea aeriană de larvicidare, în perioada imediat următoare.

Sursa : Consiliul Județean Ilfov

Sursa foto : Consiliul Județean Ilfov

Cele mai noi stiri