joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
cer acoperit de nori
2.2 ° C
5.5 °
1 °
82 %
2.7kmh
99 %
joi
4 °
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
13 °
lun
5 °

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII ILFOVENI ÎN SCOPUL PREVENIRII FURTURILOR DIN LOCUINȚE

Ieri, 21 iunie a.c., în  contextul Zilei Europene de prevenire a furturilor din locuințe,  poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii  Ilfov și ai subunităților de poliție din teritoriu au desfășurat o serie de activități de informare şi conştientizare a cetățenilor din județ, pe segmentul prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, polițiștii ilfoveni au fost prezenți în comunitățile din județul Ilfov, respectiv în piețe, parcuri, zone stradale și operatori economici, unde au discutat cu cetățenii despre cum pot evita să devină victime în cazurile infracțiunilor de furt din locuințe sau anexele acestora.

De asemenea, le-au transmis cetățenilor mesaje preventive și flayere cu recomandări, obiectivul principal fiind acela de constientizare a populației cu privire la necesitatea unei atitudini prudente, în raport cu locuința si bunurile proprii, precum si a consecințelor ce descurg din neadoptarea măsurilor preventive adecvate.

Mesajele preventive și flyerele au conținut recomandări cu privire la măsurile de autoprotecţie, ce pot fi adoptate în vederea reducerii riscului de victimizare în cazul furturilor din locuințe.

Pentru a nu deveni victima furturilor din locuințe, polițiștii ilfoveni vă recomandă:

– chiar și atunci când sunteți acasă, încuiați ușa!

– asigurați-vă ușile cu două sisteme de închidere și utilizați le pe amândouă!

– folosiți eficient interfonul! Nu permiteți persoanelor necunoscute să intre în bloc indiferent de motivele pe care le invocă!

– la parter sau la case nu lăsați ferestrele deschise dacă nu aveți posibilitatea supravegheri lor! Grilajele de la fereastră țin hoții la distanță.

– asigurați dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau intrări suplimentare.

Sursa : IPJ Ilfov

Sursa foto : Jurnal FM

Cele mai noi stiri