joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A CONSUMULUI ȘI TRAFICULUI DE DROGURI DESFĂȘURATE DE POLITIȘTII DIN ILFOV

În cursul zilei de ieri,  5 iulie a.c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov au organizat două activități, una dedicată copiilor, iar cealaltă cadrelor didactice, din cadrul mai multor unități de învățământ din județul Ilfov.

Astfel, în intervalul 10:00-11:00 polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și cei de la Compartimentul de Prevenire a Criminalității din Ilfov, au vizitat mai mulți copii, de 10-11 ani, prezenți într-o tabără de vară organizată în localitatea Corbeanca, unde au desfășurat o activitate informativ preventivă, abordând mai multe teme.

Astfel, copiilor le-au fost oferite informații despre modul în care își pot petrece vacanța în siguranță, informații pe linie de educație rutieră și de siguranță pe internet.

Cei mici au interacționat cu polițiștii structurilor prezente, prin diverse joculețe și au adresat acestora întrebări, fiind curioși să afle mai multe informații în legătură cu temele abordate

În intervalul 12:00-13:00, polițiștii de siguranță școlară, împreună cu polițiști de la prevenire și de la structura de crimă organizată din Ilfov au participat la o întâlnire, cu 22 de cadre didactice, de la mai multe unități de învățământ din Ilfov. Activitatea s-a desfășurat în sala de sport a Liceului „Doamna Chiajna” din localitatea Chiajna, și a avut ca scop informarea și instruirea profesorilor cu privire la prevenirea consumului și traficului de droguri în școli și în proximitatea acestora.

Astfel, cadrele didactice au fost încunoștințate cu privire la comportamentul și simptomele persoanelor care au consumat droguri, la cine pot apela în cazul în care au suspiciuni că anumite persoane care consumă sau comercializeaza substanțe interzise, precum și alte aspecte pe care trebuie să le cunoască aceștia, în scopul prevenirii consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, polițiștii au recomandat cadrelor didactice să desfășoare activități informativ preventive în cadrul orelor de dirigenție, în scopul conștientizării copiilor cu privire la riscurile și efectele negative generate de consumul de substanțe psihoactive, precum și despre  modul în care consumul de droguri poate influența viața, mai exact deteriorarea relațiilor cu familia șiprietenii, dependența, depresia, violența, accidentele rutiere și alte asemenea aspecte.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare!

Cele mai noi stiri