luni, octombrie 2, 2023
Județul Ilfov
cer senin
22.4 ° C
24.3 °
21 °
42 %
1.5kmh
0 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
27 °
joi
26 °
vin
25 °

ACTIVITĂȚI DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE CU RPRIVIRE LA RISCURILE CONSUMULUI DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

„La data de  09.08.2022, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai  Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activitati preventive în cadrul campaniei naționale ,,Dincolo de aparențe”, în localitățile Moara Vlăsiei, Dascălu și Tunari, din Ilfov.

Activitățile au vizat conștientizarea populației, în mod special a adolescenților și tinerilor, cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substante interzise.

Polițiștii au discutat cu cetățenii despre anumite norme prevăzute în Codul penal și în Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, exemplificându-le, totodată, situații prin care se poate ajunge în sfera infracțională, inclusiv la legislația rutieră – conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la implicațiile consumului substanțelor interzise asupra sănătății, cum poate fi evitat consumul de astfel de substanțe și  le-au fost prezentati principalii  factorii care pot contribui la consumul și traficul de droguri, fiind sfătuiți să discute cu adolescenții despre importanța de a lua decizii corecte, încă de la vârste fragede.

Acțiunile de prevenire a consumului de substanțe ilegale vor continua și în perioada imediat următoare în vederea informării și creșterii gradului de conștientizare a populației despre aceste substanțele.” a transmis IPJ Ilfov.

Cele mai noi stiri