luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

Activități de combatere și distrugere a ambroziei pe DJ 200 Gagu-Grădiștea, DJ 401A Bragadiru-Măgurele și DJ 401D Crețești-Copăceni

𝗔𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗴𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗮𝗺𝗯𝗿𝗼𝘇𝗶𝗲𝗶 𝗽𝗲 𝗗𝗝 𝟮𝟬𝟬 𝗚𝗮𝗴𝘂-𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝘀̦𝘁𝗲𝗮, 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟭𝗔 𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂-𝗠𝗮̆𝗴𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟭𝗗 𝗖𝗿𝗲𝘁̦𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗖𝗼𝗽𝗮̆𝗰𝗲𝗻𝗶

Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul țării noastre, răspândită în aproape toate zonele și extrem de adaptabilă la condițiile pedoclimatice.

Buruiana ambrozia trebuie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire și apariția primelor inflorescențe, înainte de polenizare. În majoritatea cazurilor, ambrozia este răspândită și ocupă spații/vetre compacte. De aceea, cele mai bune rezultate pentru combaterea buruienii se obțin prin cosirea manuală sau cu echipamente mecanice de tuns iarba. Îndepărtarea ambroziei în focare izolate se realizează prin smulgere, distrugere cu sapa sau secerare.

Astăzi, 𝟲 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, Serviciul Județean de Dezinsecție şi Ecologizare Mediu Ilfov desfășoară activități de cosire pe 𝗗𝗝 𝟮𝟬𝟬 𝗚𝗮𝗴𝘂-𝗚𝗿𝗮̆𝗱𝗶𝘀̦𝘁𝗲𝗮, 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟭𝗔 𝗕𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝗶𝗿𝘂-𝗠𝗮̆𝗴𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟭𝗗 𝗖𝗿𝗲𝘁̦𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗖𝗼𝗽𝗮̆𝗰𝗲𝗻𝗶.

Pentru o protecție completă împotriva acestei plante invazive, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.

Mai multe detalii: https://shorturl.at/mqy45

Sursa : Consiliul Județean Ilfov

Sursa foto : Consiliul Județean Ilfov

Cele mai noi stiri