joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Rusia a construit două linii de apărare la frontiera cu Ucraina, în regiunea Kursk, şi mai construieşte două, una în Kursk şi una în Belgorod

Două linii de apărare au fost construite în regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu Ucraina, în vederea înfruntării unui eventual atac al forţelor ucrainene, a anunţat în weekend guvernatorul regiunii ruseşti, Roman Starovoit, relatează AFP.

”Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările de construcţie la două linii de apărare consolidată în regiunea Kursk”, a anunţat el duminică într-o postare pe Telegram.

O a treia linie de apărare urmează să fie construită până la 5 noiembrie, anunţă el.

”Suntem pregătiţi să facem faţă oricărei atingeri a teritoriului nostru”, dă el asigurări.

Guvernatorul regiunii ruse Belgrorod, care se află  tot la frontiera cu Ucraina, a anunţat se asemenea, sâmbătă, începerea construirii unei linii de apărare în regiune.

”Am început să punem fortificaţii defensive”, a anunţat guvernatorul într-o postare pe Telegram şi a publicat mai multe imagini cu blocuri de beton în formă de piramidă, instalate în apropierea unui sat.

Rusia care poartă un război sângeros în Ucraina, de la sfârşitul lui februarie, a denunţat la jumătatea lui octombrie o ”creştere considerabilă” a tirurilor ucrainene vizând mai multe regiuni ruse frontaliere, inclusiv în Belgorod, dar şi în Kursk şi Briansk.

Sâmbătă, două persoane au fost ucise în atacuri ucrainene ale unor infrastructuri civile în regiunmea Belgorod.

Aproximativ 16.000 de oameni au rămas fără electricitate timp de mai multe ore, potrivit autorităţilor locale ruse.

Sursa: news.ro

Cele mai noi stiri