joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
28.7 ° C
29.9 °
27.8 °
47 %
3.6kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
37 °
Dum
36 °
lun
23 °

Mormântul lui Navalnîi: Simbol al Rezistenței Înaintea Alegerilor din Rusia

Potrivit Reuters, în ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, sute de ruși s-au strâns la mormântul lui Aleksei Navalnîi, alegându-l simbolic pe liderul opoziției.

Navalnîi, cel mai dur critic al lui Vladimir Putin, a murit luna trecută într-o închisoare din regiunea arctică. Aliaţii săi îl acuză pe Putin că a dispus asasinarea lui, ceea ce Kremlinul neagă. Serghei Narîşkin, şeful serviciului de informaţii externe SVR, a declarat că Navalnîi a murit din cauza naturale.

Navalnîi a fost îngropat în cimitirul Borisovo din sudul Moscovei pe 1 martie, cu două săptămâni înainte de începerea alegerilor prezidenţiale pe care Putin este aşteptat să le câştige şi să rămână încă şase ani la putere.

Duminică, înregistrări postate pe social media de Novaia Gazeta Europe şi de alte media arată zeci de susţinători ai lui Navalnîi la mormântul său, unde au plasat diverse mesaje.

„Te alegem pe tine”, se menţionează într-un dintre mesaje. De asemenea, au fost lăsate buletine de vot la care a fost ataşat numele lui Navalnîi la lista candidaţilor cu o bifă în dreptul lui.

Susţinătorii au depus de asemenea flori pe mormântul lui Navalnîi, care era deja acoperit de flori.

Link : https://www.agerpres.ro/politica-externa/2024/03/17/alegerirusia2024-unii-rusi-au-mers-la-mormantul-lui-navalnii-pentru-a-si-exprima-simbolic-optiunea-de-vot–1265983

Sursa : agerpres

Sursa foto : europa liberă

Cele mai noi stiri