vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Extinderea Schengen, Oportună sau Oprită? Viziunea Austriei

Austria inovează în eforturile de blocare a României din Schengen: ‘Acesta este obiectivul nostru!’

Austria nu are nici cea mai mică intenție să deblocheze extinderea spațiului Schengen. Cel puțin asta reiese din declarația ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner.

Oficialul austriac a vorbit în fața jurnaliștilor la Consiliul JAI – Justiție și Afaceri Interne – desfășurat la Bruxelles, despre criza imigranților și a ținut să ofere exemplul de pe insula  italiană Lampedusa, unde un val de migranți a ajuns recent în zonă, provocând o problemă umanitară.

„Când vedem imaginile din Lampedusa, când vedem cât de mare este presiunea asupra Europei în ceea ce privește problema migrației ilegale, știm că trebuie să continuăm să lucrăm din greu și intens la acest pact privind azilul și migrația, pe care l-am adoptat aici la 8 iunie.

Trebuie să facem ceea ce am convenit, și anume, să securizăm mai bine frontiera externă a UE, (să implementăm) procedurile rapide la frontierele externe și cooperarea cu țările terțe sigure, deoarece acestea dau viață punctelor cheie ale acestui pact și pentru asta ne luptăm astăzi”, a spus Karner, la postul Antena 3 – CNN.

Link : https://www.stiripesurse.ro/noua-gaselnita-a-austriei-pentru-a-bloca-romania-in-schengen-pentru-asta-ne-luptam-astazi_3084914.html

Sursa : stiripesurse

Sursa foto : cotidianul

Cele mai noi stiri