Home Eveniment Ștefan Rădulescu : Orașul Măgurele găzduiește pentru trei zile etapa națională a...

Ștefan Rădulescu : Orașul Măgurele găzduiește pentru trei zile etapa națională a Concursului de Comunicări Științifice la disciplina Geografie

Peste 100 de liceeni din 40 de județe explorează realitatea științifică din țara noastră în orașul cu cea mai mare capacitate de dezvoltare și cercetare din România, Măgurele, un pol științific de renume European.

Aici sunt șapte institute de cercetare națională și sediul Facultății de Fizică a Universității din București.

A fost o încântare să îi întâlnesc pe acești copii sclipitori care pot marca viitorul cercetării românești. Copii care au depus eforturi mari pentru rezultatele lor și care înțeleg că fără muncă și educație nu se poate ajunge la performanță.

O bucurie incontestabilă pentru toți participanții la festivitatea de deschidere a fost prezența a două personalități care au marcat istoria științifică a României: domnul Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic și domnul Alexandru Mironov, jurnalist și sciitor, cu o bogată colecție de lucrări științifice publicate.

Pentru organizarea în județul nostru a acestui eveniment de importanță națională, felicit conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și Primăria Orașului Măgurele, implicit pe domnul primar Narcis Constantin pentru eforturile depuse. Ambele instituții s-au bucurat de sprijinul președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, care a fost receptiv la propuneri și a susținut orice demers necesar pentru ca acest concurs să fie o reușită.

Sursa : Consiliul Județean Ilfov