duminică, septembrie 24, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

Mai sunt câteva zile până la un nou eveniment marca West Side

Rochia din 1.000 de trandafiri reciclabili, grădinile tematice și senzoriale, aranjamentele gigant create de Nicu Bocancea nu sunt singurele suprize de la West Side Flower Fest.

Ionuț Dănăilă de la Florăria Boemia ne aduce o arcadă florală foarte mare și un copac cu flori. Da, ați citit bine! Este o salcie decorată cu 100 de flori naturale – orhidee și bujori – puse în fiole cu apă.

Pe lângă acestea, expozantul vine la festival cu o decorațiune sub formă de balon de aer cald, acoperită cu viță de vie, spice de grâu, flori de mac și lavandă.

„Balonul cu flori are un diametru de 50 cm și va sta la un metru și jumătate deasupra solului, pe un picior de metal”, explică Ionuț.

La vânzare, va avea tablouri cu flori stabilizate (criogenate), vase Venus cu flori criogenate, decorațiuni cu mușchi, licheni și plante stabilizate, puse pe scoarță de copac. Prețurile pornesc de la 70 de lei.

Avantajul acestor decorațiuni este că durează ani în șir.

Spre exemplu, știai că florile pot rezista în vază, proaspete, impecabile, fără apă, chiar și 10 ani? Asta pentru că sunt criogenate. Procesul criogenării este foarte interesant!

CUM SE CRIOGENEAZĂ PLANTELE

„Se taie planta când floarea îi e deschisă și se pune într-o soluție specială, la temperatură de peste 60 de grade, timp de două săptămâni. Soluția mumifică planta. Ea rămâne intactă, culoarea la fel și rezistă așa 10 ani. Singura condiție este să nu le lăsați în bătaia soarelui sau într-un spațiu cu umiditate ridicată”, aflăm de la Ionuț Dănăilă.

Tânărul a înființat Florăria Boemia în urmă cu 3 ani.

„Locuiesc în Sectorul 6, chiar vizavi de florărie. Am decorat locul cu o căruță de la 1913, umplută cu paie, tuia și ghivece cu flori, ca să fie cât mai multă verdeață, că mie nu-mi place să fie uscat în jurul meu”, spune el.

Îl puteți cunoaște mai bine și îi puteți admira creațiile în perioada 9-11 iunie, la West Side Flower Fest, cel mai mare festival al florilor din România.

Cele mai noi stiri