joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
28.7 ° C
29.9 °
27.8 °
47 %
3.6kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
37 °
Dum
36 °
lun
23 °

Elevii jandarmi au depus astăzi jurământul militar

Vizibil emoționați, astăzi, cei 311 elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și Fălticeni au făcut primul pas în cariera lor militară, rostind legământul etern față de țară.

Evenimentul unic și solemn, cu o puternică încărcătură emoțională, i-a reunit pe tinerii noștri colegi cu părinții, bunicii și cu prietenii care au ținut să le fie alături.

Din partea comenzii Jandarmeriei Române, la ceremonii au fost prezenți general de brigadă Liviu Uzlău, prim adjunct al inspectorului general și Șef al Statului Major și colonel Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care, în alocuțiunile lor, le-au transmis elevilor că trebuie să fie exemple de corectitudine și integritate, le-au mulțumit pentru că au ales cariera militară și le-au urat succes pe drumul formării profesionale.

Un moment inedit al evenimentului a fost cel în care Valentin, elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni și-a cerut în căsătorie iubita, aflată în public, primind un ,,DA” hotărât, în aplauzele celor prezenți la ceremonie.

Sursa : Jandarmeria Română

Sursa foto : Jandarmeria Română

Cele mai noi stiri