joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

Consiliul Județean Ilfov pornește un proiect unic și inovator către un viitor sustenabil: workshopul „Parcul Natural Zero Waste”

A început workshopul „Parcul Natural Zer0 Waste” în Pădurea Căldăraru din Cernica – un parc urban inovator care ne îndeamnă să reevaluăm modul în care interacționăm cu natura și mediul înconjurător.

Concret, o pădure obișnuită va fi transformată într-un paradis tematic Zer0 Waste. Acest proiect reprezintă o oportunitate de a îmbrățișa natura, de a învăța despre ea și, cel mai important, de a o proteja cu dragoste și responsabilitate.

Workshopul „Parcul Natural Zer0 Waste” are ca obiectiv principal transformarea Pădurii Căldăraru într-un parc urban cu tematică Zer0 Waste, unde fiecare aspect este gândit pentru a minimiza impactul nociv asupra mediului.

Dorim să promovăm principiile sustenabilității și să inspirăm un stil de viață în care zero deșeuri devine o realitate.

Acest proiect este o inițiativă de colaborare între Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) și Consiliul Județean Ilfov, cu arhitectul șef al județului, Olivia Oprescu, în rolul de inițiator și coordonator. Este un workshop interdisciplinar deschis studenților care doresc să contribuie la transformarea Pădurii Căldăraru într-un loc în care sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediul înconjurător sunt la ordinea zilei.

Sursa : Consiliul Județean Ilfov

Sursa foto : Consiliul Județean Ilfov

Cele mai noi stiri