luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
19.2 ° C
20 °
18.9 °
79 %
6.3kmh
0 %
lun
29 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
27 °

Brăila primește un nou simbol arhitectural: Podul suspendat este inaugurat. Sorin Grindeanu: „Un moment de mândrie”

Brăila se transformă într-un centru al inovației: Podul suspendat, construit de italienii de la Webuild, este inaugurat cu fast în prezența înalților demnitari ai statului.

Ceremonia inaugurării a început la la ora 11.00, iar podul va fi dat în trafic începând cu ora 13.00.

Vești bune pentru șoferi, deoarece aceștia nu vor plăti taxă pentru a traversa podul pentru următorii 5 ani.

UPDATE ORA 11:15: Președintele Klaus Iohannis face declarații de pe Podul de la Brăila.

UPDATE ORA 11:00: Sorin Grindeanu a deschis ceremonia de inaugurare a podului. „Este un moment crucial”, a spus ministrul Trasporturilor.

„Este un pod care leagă cele trei regiuni, un pod al speranței, al unirii”, a spus Sorin Grindeanu.

„România își consolidează prin această lucrare de infrastructură inclusiv rolul strategic la frontiera de est a Uniunii Europene și a Alianșei Nord Atlantice”, a spus ministrul.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, dar și reprezentanți ai ambasadelor și guvernelor Italiei și Japoniei, țările din care provin constructorii principali ai podului, vor asista și ei la inaugurare.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a precizat într-o postare pe Facebook că podul construit peste Dunăre la Brăila că este proiectat să aibă o durată de viață de 120 de ani.

Link : https://www.gandul.ro/actualitate/podul-suspendat-de-la-braila-inaugurat-joi-presedintele-si-premierul-prezenti-la-ceremonie-informatii-importante-pentru-soferi-foto-si-video-20010191

Sursa : gândul.ro

Sursa foto : canal sud

Cele mai noi stiri