luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

Astăzi, 4 Mai, pe întreg mapamondul se sărbătorește Ziua Pompierilor

Ziua Internațională a Pompierilor a fost stabilită pentru prima dată în 1999, la inițiativa Federației Internaționale a Pompierilor (International Firefighters’ Day, sau IFD), ca o zi de recunoaștere și onorare a muncii pompierilor din întreaga lume.

Data de 4 mai a fost aleasă în memoria pompierilor care și-au pierdut viața în timpul incendiului care a avut loc în orașul australian Linton, la această dată în anul 1998.

Rolul pompierilor este extrem de important pentru siguranța publică. Acești eroi pun în pericol viața lor pentru a salva viața altora și a preveni deteriorarea proprietăților. Ei se antrenează continuu și învață să lucreze în diverse situații, cum ar fi incendii, inundații, cutremure și altele.

În această zi, mulți pompieri din întreaga lume organizează evenimente și manifestații pentru a arăta publicului munca lor și pentru a promova siguranța în comunitate. Este o ocazie pentru oameni să întâlnească pompierii locali și să învețe cum să prevină incendiile și cum să acționeze în caz de urgență.

Ziua Internațională a Pompierilor este o ocazie pentru a ne aduce aminte de importanța eforturilor pompierilor și de curajul și sacrificiul lor în slujba protejării vieții și a proprietății noastre. Să le mulțumim și să le recunoaștem meritele și să fim recunoscători pentru munca pe care o fac în fiecare zi pentru a ne proteja.

Sursa : Instituția Prefectului Satu Mare

Sursa foto : Instituția Prefectului Satu Mare

Cele mai noi stiri