joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

S-a semnat contractul cu cea mai mare valoare pentru o autostradă. Grindeanu: Vom avea o autostradă care traversează Carpații

​Compania Națională de Administrare a Infrastructurii a semnat luni contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, în valoare de 5,3 miliarde de lei fără TVA. Secțiunea ar urma să fie deschisă circulația în anul 2027. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România, spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimei secțiuni din Autostrada Sibiu-Pitești, care nu avea constructor desemnat! Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil. Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA”, a scris ministrul Transporturilor, pe Facebook.

„Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câștigat licitațiile să se țină de termenii contractului și să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpații”, a declarat luni Grindeanu.

Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu – Tigveni), cu o lungime de 37,40 km, împreună de secțiunea 2 (Boița-Cornetu) face parte din tronsonul care traversează Carpații și este cea mai complexă secțiune a acestei autostrăzi.

Asocierea de constructori italieni are la dispoziție 12 luni pentru proiectare (perioada ofertată) și 45 de luni pentru construcție. Pe această secțiune ar urma să fie deschisă circulația în anul 2027.

Antreprenorul trebuie să construiască:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • 2 Noduri rutiere (unul la Cornetu și altul la Văleni)
  • Un ecoduct în zona localității Călinești.

Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT), a mai precizat Sorin Grindeanu.

Sursa:digi24.ro

Cele mai noi stiri