duminică, septembrie 24, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

PSD vine cu un proiect de lege pentru abolirea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Potrivit liderului deputaților PSD, partidul a anunțat prezentarea unui proiect de lege în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu scopul de a-și asuma responsabilitatea și de a avea autoritate morală în discuțiile despre veniturile altor categorii.

Anunțul a fost făcut de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care a explicat că este vorba despre „un gest normal”. 

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii care trebuie să aibă aceeași soartă”, a scris socia-democratul pe Facebook. 

Potrivit deputatului, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este o prioritate.

„Din motive știute doar de cei care au făcut PNRR-ul, pensiile speciale ale parlamentarilor erau ocolite de reforma pensiilor speciale, însă toată societatea așteaptă acest lucru din partea politicienilor. Am avut discuții cu mulți dintre colegi, dar mai ales cu oamenii care ne-au dat votul, iar concluzia e simplă: nu mai e timp de scuze sau acuze. Este timpul pentru vot! Eliminarea pensiilor deputaților și senatorilor este o prioritate”, a mai transmis Alfred Simonis. 

https://adevarul.ro/politica/psd-depune-proiect-pentru-eliminarea-pensiilor-2273426.html

Sursa : adevarul.ro

Sursa foto :

Cele mai noi stiri