joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

Primarul Ciprian Ciucu a prezentat în fața Consiliului Profesoral al Colegiului Tehnic PTTR conceptul viitorului campus educational din Sectorul 6

Primarul liberal al Sectorului 6, Ciprian Ciucu a prezentat în fața Consiliului Profesoral al Colegiului Tehnic PTTR conceptul viitorului campus educational din Sectorul 6.

”Vești importante despre Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gh. Airinei” (PTTR)!

Avem conceptul viitorului campus școlar și vom avea și finanțarea.

Am depus cerere ca proiectul să fie finanțat cu 45,7 milioane de euro, prin Programul național „Școli sigure și sănătoase”, demarat de Ministerul Dezvoltării. Banii vor acoperi cheltuielile pentru reconstruirea campusului.

Toate cele cinci corpuri vor fi clădiri #nZEB, ridicate la standarde europene, care să le asigure copiilor noștri cele mai bune condiții de învățare.

Proiectul a fost adoptat ieri de Consiliul Local, la propunerea mea. Lucrările ar putea începe anul viitor: momentan, se elaborează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Iar astăzi am mers împreună colegii cu colegii de la Proiectare 6 și cu directorul de la Direcția de Fonduri Externe, în fața profesorilor ca să le prezite conceptul.PTRR va deveni cel mai mare și modern campus preuniversitar din țară.

V-am promis că ne ocupăm de acest proiect și am făcut-o. Am venit în fața dumneavoastră cu un concept gândit de Proiectare 6, compania Primăriei care se ocupă de conceptele tuturor proiectelor din Sectorul 6. Au fost tot felul de zvonuri aiurea, iată că se infirmă toate. PTRR va deveni cel mai mare și modern campus preuniversitar din țară. Dacă aveți propuneri, sugestii cu privire la funcțiuni, le așteptăm în următoarele două săptămâni. După care, ne apucăm de planul urbanistic de detaliu, studiul de fezabilitate și avize. În septembrie, vrem să fie gata. Ceea ce promit facem și mulțumesc echipei mele pentru profesionalism!

PTTR Va fi cel mai modern campus din România, cu bazin de înot, terenuri de sport, inclusiv pe acoperiș, 70 de săli de clase, ateliere de practică, laboratoare de 60 mp, cantină, sală de mese, sală de conferință, centru de informare, zone de recreere, cămin, locuri de parcare etc

În prezent, elevii colegiului au fost relocați la Școala “Sf. Calinic de la Cernica”, reabilitată recent. Nu mai pot învăța în vechea clădire, care are risc seismic gradul 1. Deși a fost consolidată în trecut, lucrările de atunci nu au fost făcute bine, iar copiii nu ar fi fost în siguranță acolo.

Continuăm să facem treabă pentru Sectorul 6!”, a declarat liberalul Ciprian Ciucu.

Sursă: Facebook Ciprian Ciucu

Sursă foto: Facebook Ciprian Ciucu

Cele mai noi stiri