sâmbătă, decembrie 9, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.1 ° C
2.1 °
-1 °
95 %
2.1kmh
100 %
sâm
4 °
Dum
5 °
lun
6 °
mar
8 °
mie
8 °

Premierul Ciucă anunță primul mare eșec în infrastructura mare: drumul expres Craiova – Pitești nu va fi gata la timp. Există probleme de finanțare

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi primul mare eșec în infrastructura mare. El a spus că Tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitești nu va fi gata la timp, în luna decembrie a acestui an, așa cum e prevăzut în contract.

”Sunt probleme pe care constructorul trebuie să le rezolve din punct de vedere al finanțării. Din graficul lucrărilor putem să ne dăm seama că nu vor fi finalizate la finele anului, așa cum e în contract”, a spus Ciucă, aflat pe șantier.

El s-a referit la constructorul italian Tirrena Scavi, care a ajuns pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești la doar circa 50% stadiu fizic de execuție. Lotul 1, pe traseul Craiova – Robănești, are 17 km.

Ministrul Sorin Grindeanu a amenințat în repetate rânduri constructorul italian Tirrena Scavi cu rezilierea contractului, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar mobilizarea lasă de dorit. I-am atras atenția constructorului italian că trebuia, încă de IERI să recupereze timpul pierdut! Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul anului, iar constructorul a ajuns la doar 45% progres fizic! I-am atenționat că am schimbat cadrul legislativ și, în cazul unei rezilieri, putem să reluăm mult mai rapid proiectele cu alți constructori. Nu îmi doresc să se ajungă la rezilierea contractului, însă vreau ca toți constructorii să își respecte prevederile contractuale”, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în luna mai.

Sursa- g4media.ro

Cele mai noi stiri