joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Planul „REPowerEU” al României trebuie să fie depus oficial înainte ca Comisia Europeană să poată lua o decizie, susține Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan a subliniat că Planul „REPowerEU” al României nu poate fi respins fără a fi evaluat de Comisia Europeană. Declarația acestuia:

“Planul „REPowerEU” al României nu poate fi respins de Comisia Europeană înainte de a fi depus de țara noastră.

Informația referitoare la faptul că Planul „REPowerEU” al României – prin care vom investi 1,4 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile, în sectorul energetic – ar fi fost respins de Comisia Europeană nu este corectă.

România nu a depus încă acest plan la Comisie, astfel că nu avea cum să fie respins.

De altfel, am fost informați oficial încă din luna aprilie, într-o ședință publică a Parlamentului European, că doar Franța și Estonia vor depune planurile până la sfârșitul lunii respective.

Informația ne-a fost transmisă atunci de vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni.

Planul „RepowerEU” este un instrument nou pe care l-am aprobat în luna februarie a acestui an, după ce l-am negociat la nivel european timp de nouă luni.

În calitate de co-raportor al Parlamentului European pentru acest plan, îmi doresc ca toate statele să se miște cât mai repede și să depună planurile pentru a începe cât mai repede investițiile în energie.

Dar realitatea este că doar 2 state membre din 27 au depus planurile în primele 2 luni de la aprobarea legislației europene.”, a transmis Siegfried Mureșan.

sursa foto : gandul

Cele mai noi stiri