luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
19.2 ° C
20 °
18.9 °
79 %
6.3kmh
0 %
lun
29 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
27 °

Oana Cambera: Astăzi drumul meu se desparte de USR. Este un moment greu de definit, un mix de tristețe și speranță

„Astăzi drumul meu se desparte de USR. Este un moment greu de definit, un mix de tristețe și speranță. Demisia este o decizie asumată după o lungă perioadă de analiză, cu multe frământări, în care am simțit că nu pot să mai construiesc într-o energie contrară viziunii pentru care am ales să fac pasul către politică.

Pentru mine, această viziune se transpune în incluziune, nu în divizare, în încurajarea potențialului diferit pe care îl are fiecare, în deschidere și consultare. Se transpune în concentrarea efortului în special pentru a identifica soluții, nu pentru apărare sau atac. Se transpune în a asculta pentru a înțelege idei și perspective diferite și a ajunge la soluții integratoare care generează energie de susținere, nu dispoziții imperative; în a trage învățăminte din greșeli pentru a trece în noi etape de dezvoltare, bazate mai mult pe anticipare, nu doar pe reacție. Acestea sunt aspecte ce țin de o mentalitate pe care îmi doresc să o văd mai mult în mediul politic românesc. Iar schimbarea de mentalități și a modului în care acționăm ca decidenți politici sunt două dintre motivele pentru care am intrat în politică.

Îmi asum partea mea de responsabilitate pentru unele acțiuni care ar fi putut avea rezultate mai bune și înțeleg emoțiile pe care astfel de momente le produc. Emoțiile ne-au determinat să intrăm în politică și tot ele ne pot ajuta să fim aproape de oameni și de cauzele pe care le urmărim. Dorința mea este să ne găsim fiecare locul de unde ne putem canaliza emoția într-un sens constructiv. Avem enorm de muncă pentru ca România să arate așa cum ne dorim. Iar în ultimul timp m-am tot întrebat dacă nu este oare păcat să ne risipim energia și timpul în ciocniri interne iremediabile de viziune care nu duc decât la o uzură sterilă, fără să aducă valoare oamenilor care ne-au acordat atâta încredere.

Închei acest parcurs cu gânduri pozitive pentru oamenii alături de care am lucrat în acești ani. Le mulțumesc, un mulțumesc sincer, adresat deopotrivă celor care își vor continua drumul în USR, celor ce au luat o pauză de la viața politică și celor care își vor pune speranța și vor pune umărul la alte noi mișcări. Le doresc tuturor succes și sper să găsească înțelepciunea, echilibrul și puterea pentru a face bine prin politicile pe care le susțin.

Datoria mea rămâne față de cetățeni, în îndeplinirea mandatului „încredințat de popor”, așa cum am promis la depunerea jurământului. Orice cetățean interesat va găsi în mine, la fel ca până acum, un partener de dialog și sprijin. În sesiunea următoare voi depune în continuare tot efortul pentru inițiativele aflate pe parcursul legislativ privind calitatea aerului și cazierul de mediu, voi finaliza documentarea pentru depunerea proiectelor pe care le am în lucru, în special pe teme precum pădurile periurbane, reședința temporară și domiciliul, administrarea canalelor de irigare, și voi continua să acord atenție reglementărilor ce țin de amenajarea și planificarea teritorială.

Închei cu speranță. Unul dintre motivele pentru care am intrat în politică este faptul că îmi doresc să încurajăm cetățenia activă, un mecanism care ne va permite, pe termen lung, să facem o clasă politică mai bună, cu o viziune europeană pentru România și o capacitate reală de reformă. România are un potențial uriaș, iar cetățenii ei au dreptul la opțiuni politice diverse, în care să se regăsească și, de ce nu, la care să își aducă aportul pentru a susține propriile valori, principii, idealuri. Putem face o politică deschisă către consultare și incluziune, învățând din greșeli, cu respect pentru opinii, unde colaborarea să fie mai presus de orgolii. Acestea sunt reperele mele pentru care aleg să construiesc. Mă voi alătura unei noi mișcări politice în a cărei viziune regăsesc multe din principiile pentru care am ales să mă implic în politică, pentru a construi un viitor european, un reper care să ofere șansa de reformă României.”, a transmis Oana Cambera.

Cele mai noi stiri