vineri, decembrie 1, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Nicolae Ciucă părăsește poziția de prim-ministru, Cătălin Predoiu desemnat interimar

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că își va înainta demisia în cadrul unei declarații de presă desfășurate la Guvern, semnalizând astfel începutul procesului de rotație a conducerii.

Declarațiile fostului premier Nicolae Ciucă, au fost transmise LIVE pe PRO TV NEWS:

„Ne-am asumat cu toții că rotativa nu se produce pe 25 de mai așa cum era asumat. Pe baza dialogului și a tot ceea ce a putut să însemne coordonarea de la nivelul coaliției, am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ astfel încât doleanțele dascălilor să poată fi acoperite și să redăm încrederea și respectul față de profesorii din România.

Prin OUG de astăzi am convenit și asumat cu responsabilitate toate aceste măsuri, rugând sindicatele să înțeleagă că este nevoie de măsuri sustenabile, care să nu fie populiste, care să reprezintă decizia politică responsabilă.

Considerat fiind că acest conflict a fost asumat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de premier

Încep procedurile pentru rocada guvernamentală. Până la învestirea noului guvern vom avea un guvern interimar. Ne-am propus ca noul guvern să fie învestit până joi. La final de mandat, mulțumesc celor cu care am lucrat în această perioadă. Avem lucruri înfăptuite așa cum trebuie și lucruri pe care nu am reușit să le rezolvăm. Fără lipsă de modestie, pot spune că am asigurat stabilitatea țării”.

Cătălin Predoiu a fost numit premier interimar după demisia lui Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse, în ceea ce privește împărțirea portofoliilor, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja (PNL), ar putea să preia conducerea Ministerului Finanțelor, în timp ce la Ministerul Justiției ar putea fi numit un tehnocrat.

De asemenea, actualul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș (PNL) ar putea fi numit la Ministerul Dezvoltării. O altă variantă luată în calcul pentru Dezvoltare este europarlamentarul liberal Gheorghe Falcă.

Marcel Ciolacu ar putea fi nominalizat în funcția de premier al României!

Potrivit acordului semnat între partidele de la guvernare – PSD, PNL și UDMR – președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, urmează să preia funcția de premier al României.

Până acum, procesul de rotație a premierului și a ministerelor a fost amânat din cauza grevei din sistemul de educație, însă – potrivit unor surse politice – cei doi lideri PSD și PNL au decis recent să accelereze schimbul de putere după o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

Sursa: stirileprotv.ro

Link: https://stirileprotv.ro/amp/stiri/politic/nicolae-ciuca-demisie-din-functia-de-premier-presedintele-psd-marcel-ciolacu-va-fi-noul-sef-al-guvernului.html

Cele mai noi stiri