luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
20.1 ° C
22.7 °
18.9 °
71 %
4.6kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
21 °

Măsuri decisive: Nicolae Ciucă promite majorarea salariilor personalului didactic cu 1000 lei lunar

Măsuri concrete: Premierul Nicolae Ionel Ciucă garantează o creștere de 1000 lei brut lunar pentru personalul didactic și didactic auxiliar, și de 400 lei brut lunar pentru personalul nedidactic.

„În calitate de prim-ministru, dar și de părinte și bunic, știu cât de important este pentru copii să știe că sunt protejați și încurajați să evolueze în viață. Educația nu este doar un drept constituțional, este singura cale prin care copiii noștri pot să se dezvolte. De aceea, noi, autorități, părinți, dascăli, suntem datori ca, îndeosebi de ziua copiilor, să facem în așa fel încât să recunoaștem și să garantăm dreptul la educație.

Ordonanța de Urgență de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educație. Prin acest act normativ, garantăm măsuri cu efect imediat pentru personalul din învățământ. Ne dorim să facem în așa fel încât să remediem ceea ce s-a întâmplat în acești ultimi 30 de ani, în care s-au acumulat o serie de nedreptăți și inechități în sistem.

Asigurăm mărirea salariilor la nivelul personalului didactic și didactic auxiliar cu 1000 lei brut pe lună, iar pentru personalul nedidactic, cu 400 lei brut pe lună. Majorarea de 1000 de lei reprezintă un avans din creșterea prevăzută în viitoarea lege a salarizării.

Actul normativ garantează și faptul că încadrarea salariului personalului didactic debutant din învățământul preuniversitar și universitar va fi la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Educația rămâne prioritatea noastră și, în acest context, este esențial să readucem copiii la școală, astfel încât să poată să își încheie anul școlar în normalitate și să își dea examenele la timp. Tot ce vom face trebuie să ducă la un progres al copiilor noștri, care va însemna progresul României.” , a transmis Nicolae Ciucă.

https://www.facebook.com/watch/?v=625290479629351&ref=sharing

Sursa : Nicolae Ionel Ciucă (facebook)

Sursa foto: capital.ro

Cele mai noi stiri