luni, septembrie 25, 2023
Județul Ilfov
cer senin
19.2 ° C
20 °
18.9 °
79 %
6.3kmh
0 %
lun
29 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
27 °

Marcel Ciolacu : ”Impunerea unor măsuri de reducere a consumului de energie electrică, de către guvern, ar fi o aberație”

Impunerea unor măsuri de reducere a consumului de energie electrică, de către guvern, ar fi o aberație. Declarația îi aparține liderului PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căruia, românii consumă mult mai puțină energie decât locuitorii statelor occidentale. Din acest motiv, consideră președintele PSD, nu este bine ca autoritățile să intervină.

Președintele PSDMarcel Ciolacu, unul dintre liderii coaliției de guvernare nu este de acord cu introducerea unor măsuri de economisire la energie sau cu alte propuneri venite de la Comisia Europeană. El spune că românii nu trebuie împinși de la spate să facă economie și că vor lua singuri măsuri, dacă vor considera de cuviință. El a precizat că potrivit datelor furnizate de INS, se observă o reducere a consumului, fără să fie nevoie de o intervenție a statului,

„România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW. Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit spuselor sale, conform informațiilor din statistici, consumul de gaz s-a redus deja, în România, cu aproximativ 18%, iar acest lucru arată că românii știu cum să se gospodărească.

„Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură. Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant.  Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu cere un plan de la Bruxelles

Președintele PSD a spus că oficialii de la Bruxelles pot să trimită un plan de economii, dacă au elaborat așa ceva, pentru fi implementat și în România. Însă până atunci, românii trebuie lăsați în pace să se gospodărească singuri, așa cum doresc.

„Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă. Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam  mult”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa : evz.ro

Cele mai noi stiri