joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Marcel Ciolacu ia măsuri împotriva infrastructurii comuniste

Marcel Ciolacu a fost invitat special la ceremonia de deschidere a celei de-a treia ediții a Forumului Studenților Români de Pretutindeni, unde a răspuns întrebărilor studenților din străinătate cu privire la reformele administrative. Aceste reforme sunt privite critic de societate și tineret, iar studenții sunt preocupați de consecințele asupra educației și culturii.

Recunoscând că există un decalaj între generații, prim-ministrul, Marcel Ciolacu, le-a transmis studenților că accesul lor la decizia guvernamentală este o necesitate.

,,România se poate dezvolta la adevăratul său potențial doar prin încurajarea tinerilor să se implice, prin promovarea și susținerea proiectelor și acțiunilor voastre. De aceea, cu toată sinceritatea, vă asigur de tot sprijinul meu.’’

Premierul le-a vorbit tinerilor despre reformele administrative, pe care le consideră necesare, într-o societate care s-a dezvoltat enorm, indiferent de costurile politice, pe care le-ar putea implica.

,,Noi, politicienii, am vorbit de reforme când ne-a căzut nouă bine, când credeam noi că ne va aduce un avantaj politic sau când credeam noi că atunci nu vom deranja foarte multă lume. Total fals, despre reforme, mai ales despre reforma administrației, trebuie să vorbești atunci când are nevoie societatea de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă,’’a transmis premierul Ciolacu.

România de astăzi are nevoie ca tinerii să rămână în țară, iar cei care au ales să plece la studii în străinătate să se întoarcă acasă, întrucât, „avem nevoie de tineri bine pregătiți în administrație, tineri care să pună lucrurile în mișcare”, a spus Ciolacu.

Îmi doresc ca tinerii din România, la fel ca și fiul meu, să rămână în România. Cei care faceți studiile în străinătate sunt reveniți în România, cei care au ales să plece până acum să revină în România, pentru că indiferent unde trăim și unde mergem, România rămâne țara noastră. Nu cred că există pentru un părinte mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă și alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate și fiecare părinte în parte, considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul așteptării dvs.

Prim-ministrul a fost întrebat, la eveniment, dacă reforma administrativă, care este în pregătire, va afecta educația și cultura. Marcel Ciolacu a răspuns că sunt „măsuri de ajustare fiscală necesare României pentru a depăși acest sfârșit de an”.

Premierul a motivat că la baza acestor măsuri stă faptul că „lucrurile pe care le-am semnat acum doi ani și reprezentau prioritățile Comisiei, ale Uniunii Europene, ale României acum doi ani, ele sau modificat”. Însă, a ținut să sublinieze că nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de tineret sau culturală.

Cum a fost posibil ca în PNRR foștii guvernanți să nu treacă niciun program și nicio reformă pentru tineret?

Marcel Ciolacu le-a promis studenților români că în negocierea cu Comisia Europeană, pe care vrea s-o încheie până la finalul lunii va încerca să introducă anumite proiecte pentru tineret și „să remediem acest lucru”.

Ciolacu:

Cât despre critici, premierul spune că este normal să fie, pentru că îl ajută la remerire, acolo unde este cazu. Însă, Marcel Ciolacu a insistat că nu mai vrea o infrastructură comunistă cu atâția ordonatori de credite.

Toți suntem ordonator de credite. Rolul unui director de teatru e să conducă activitatea culturală. Rolul unui șef de agenție pentru tineret este să conducă activitatea tineretului. Confundăm lucrurile, iar pe urmă venim și spunem Domne’, directorul de la Teatrul Național trebuie să aibă același salariu cu directorul de la teatrul din povincie. În ce lume trăim?

În opinia premierului, statul român nu mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă.

Să aranjăm lucrurile în ordinea lor. Un singur lucru am spus foarte clar eu nu mai doresc atâția ordonator de credite. Asta e infrastructură comunistă. Trăim în alte vremuri. Acele vremuri au fost depășite.

Link: https://www.gandul.ro/politica/premierul-marcel-ciolacu-nu-mai-vrea-infrastructura-comunista-cu-atatia-ordonatori-de-credite-in-ce-lume-traim-20034561

Sursa: gandul.ro

Sursa foto: antena3.ro

Cele mai noi stiri