joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

Marcel Boloș: România trebuie să abordeze cu seriozitate problema aparatului bugetar

Luni, Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a dezvăluit că România ocupă a doua poziție în Uniunea Europeană la capitolul supradimensionării aparatului bugetar, având o pondere de aproximativ 35% între cheltuielile de personal și veniturile curente ale statului.

Ministrul Finanţelor a declarat că nu va creşte cota de TVA prin planul de măsuri fiscale pregătit de Executiv.

„Nu va creşte. (..) Acest plan pe care îl critică toată lumea ţine în viaţă aceste mari avantaje ale sistemului fiscal, 19% TVA şi 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit, 8% dividende”, a precizat Boloş.

Ministrul a vorbit despre supradimensionarea aparatului bugetar şi a modului în care au crescut ca ritmicitate aceste categorii de cheltuieli.

„Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%. Nu trebuie să dau eu foarte multe interpretări, să nu fiu criticat dar asta spune multe despre cheltuieile de personal, 120 de miliarde de lei sunt aceste cheltuieli anual mai adăugaţi 180 de miliarde la asistenţa social, sau cele 110 miliarde la pensii”, a precizat sursa citată, la emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la Prima News.


Link : https://www.gandul.ro/actualitate/bolos-locul-doilea-ue-supradimensionarea-aparatului-bugetar-20052678

Sursa : Gandul

Sursa foto : digi24

Cele mai noi stiri