joi, aprilie 18, 2024
Județul Ilfov
cer fragmentat
14.5 ° C
15 °
13.9 °
58 %
8.2kmh
75 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
19 °
lun
18 °

La finalul lunii ianuarie, proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde”, ce presupune instalarea panourilor fotovoltaice pe blocurile din sector, a primit avizul favorabil al Consiliului Local Sector 3

La finalul lunii ianuarie, proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde”, ce presupune instalarea panourilor fotovoltaice pe blocurile din sector, a primit avizul favorabil al Consiliului Local Sector 3. Astăzi, la mai puțin de 2 luni de la acel moment, panourile au fost deja instalate pe primul bloc.

Primăria Sectorului 3 devine astfel prima unitate administrativă care instalează un astfel de sistem pentru producerea energiei verzi.

„Este primul bloc care are panouri fotovoltaice pe terasă. Noi ne dorim ca toate blocurile din Sectorul 3 să aibă astfel de panouri. Vrem să încheiem anul acesta cu 20 MW putere instalată, asta ar însemna deja câteva sute de blocuri cu sisteme de energie alternativă. Producem energie verde, mai ales în această criză energetică, iar un beneficiu suplimentar al panourilor este că acestea, acoperind terasa, protejează membrana acesteia de razele UV”, spune primarul Robert Negoiță, chiar de pe terasa blocului unde au fost instalate panourile.

Primăria Sectorului 3 a avut ca prioritate constantă, în ultimii 10 ani, creșterea eficienței energetice pentru blocurile din Sectorul 3, atrăgând în acest sens cele mai multe fonduri europene din România, reușind să reabiliteze până în acest moment peste 1600 de blocuri.

Sursa : Primăria Sectorului 3

Cele mai noi stiri