joi, noiembrie 30, 2023
Județul Ilfov
ceață
0.9 ° C
3.8 °
-1 °
88 %
1.5kmh
46 %
vin
10 °
sâm
15 °
Dum
15 °
lun
5 °
mar
1 °

Gabriela Szabo a pierdut în Lupta cu Primăria Capitalei, Conform Anunțului lui Nicușor Dan

Nicușor Dan, Primarul General, a confirmat că Gabriela Szabo a suferit o înfrângere în procesul său împotriva Primăriei Capitalei, în care contesta concedierea din funcția de director al CSM București.

„Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM”, a precizat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

El menționează că, printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

„Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă”, menționează edilul.

În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Nicușor Dan menționează că litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

În noiembrie 2022, Gabriela Szabo a avut câștig de cauză în prima instanță.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunța anunța atunci că va sesiza DNA pentru neregulile depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM Bucureşti), în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control.

Link : https://www.g4media.ro/gabriela-szabo-a-pierdut-procesul-impotriva-primariei-capitalei-in-care-a-contestat-concedierea-din-functia-de-director-al-csm-bucuresti-anunta-nicusor-dan.html

Sursa : g4media

Sursa foto : adevarul.ro

Cele mai noi stiri