joi, iulie 18, 2024
Județul Ilfov
cer senin
26.4 ° C
27.7 °
26 °
55 %
2.2kmh
0 %
joi
39 °
vin
38 °
sâm
38 °
Dum
36 °
lun
29 °

AUR, în ochii lui Corneliu Bichineţ (PMP): ‘Nu corespunde idealurilor noastre’

În declarația sa recentă, Corneliu Bichineţ din PMP a afirmat că „AUR nu se ridică la nivelul României Mari”, și a evidențiat că „George Simion nu poate fi pus alături de Vadim Tudor”

Vicepreşedintele PMP, Corneliu Bichineţ, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că ascensiunea AUR, care a crescut în preferinţele electoratului, potrivit sondajelor de opinie, este dată de faptul că cetăţenii sunt dezamăgiţi de celelalte partide politice.

Fost membru PRM, Bichineţ a afirmat că a încercat să sugereze într-un congres PMP că este necesară atragerea în partid a filonului naţionalist din rândul electoratului, dar că cel care reuşit să facă acest lucru este liderul AUR, George Simion.

„Eu am fost la PRM, care era etichetat extremist şi mulţi mi-au imputat că sunt la PRM. Eu sunt naţionalist, iubesc România, oamenii din ţara asta, judeţul Vaslui. AUR nu e România Mare. George Simion (…) nu este Vadim Tudor, deci păstrăm proporţiile, însă nimeni nu are dreptul să-i stigmatizeze pe cei care, dezamăgiţi de celelalte partide, se duc la AUR. Eu am încercat la nivelul PMP, la un congres şi am spus să captăm noi filonul sănătos, luminat, naţionalist al românilor. Iorga a spus că naţionalismul este mama tuturor doctrinelor şi Iorga a fost un pic mai bun decât toţi ceilalţi pigmei din jur. Un segment de 6, 7, 10% din populaţie, mai ales în momente grele, merge spre zona aceasta a naţionalismului. Cel care a reuşit deocamdată să-i atragă este George Simion”, a spus Corneliu Bichineţ.

Vicepreşedintele PMP a ironizat o posibilă alianţă dintre PNL şi PSD şi a criticat măsurile fiscal-bugetare anunţate de reprezentanţii Guvernului, susţinând că acestea vor avea un impact negativ asupra nivelului de trai.

„Probabil că dorind să se salveze, PNL, care e în picaj în sondaje, se va agăţa de pulpana PSD, şi în judeţ şi în ţară, pentru a merge împreună, dar după ce ne-au „fericit” patru ani de zile, eu cred că poporul nu-i va vota aşa cum cred ei, peste 40%. (…) În general, resping austeritatea. Poporul acesta, poporul român, din care facem şi noi parte, o duce din austeritate în austeritate, de la Decebal încoace. Ordonanţele acestea nu fac altceva decât să mai pună nişte biruri pe cei care mai au câte ceva, să le ia tot. 14% din firme s-au închis anul acesta şi nu se închid firmele de bine”, a afirmat Bichineţ.

Link : https://www.stiripesurse.ro/corneliu-bichinet-pmp-aur-nu-e-romania-mare-george-simion-nu-este-vadim-tudor_3071483.html

Sursa : știripesurse

Sursa foto : euronews

Cele mai noi stiri